Calendar

June 2014
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Sep 2017> >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Posts sent in: June 2014

Jun/29/2014 

Voordat je een vloer legt, zul je eerst een soort van ondergrond moeten aanleggen. Leggen van een ondergrond wordt ook wel chape genoemd. Het is van uiterst belang dat dit op de juist manier word gedaan. Zo niet, dan kan dit beschadiging van de vloer leiden. Chape werken drogen is dan ook noodzakelijk!Hoe lang de chape werken drogen, is voor een groot deel afhankelijk van wat voor vloer je gaat aanleggen. Bij een tegelvloer duurt het chape werken drogen minder lang dan in het geval van een parket- of laminaatvloer. De dikte van een chape laag is afhankelijk van het type vloer dat deze laag moet dragen. Een chape laag moet minimaal 5 cm dik zijn om een vloer te kunnen dragen. In de praktijk worden de meeste chape lagen tussen de 9 - 10 cm dik gesmeerd.
Zoals eerder in het artikel al is aangegeven is het drogen van chape essentieel voor het behoud van de vloer. De volgende vuistregel is van toepassing: voor iedere 1 cm chape die u aanlegt, Zal je uit moeten gaan van zeven tot tien dagen droogtijd. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden.


Toch kun je het tijd dat het kost voor chape werken drogen deels verkorten. De droogtijd hangt ook voor een groot deel af van de samenstelling van de chape. Door de juiste balans van zand, cement en water te mengen, kun je de droogtijd verkorten en heb je bovendien een betere constructie.


Een andere oplossing voor chape werken drogen is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger zuigt het vocht uit de lucht, waardoor de omgeving minder vochtig is. Het resultaat hiervan is dat de chape veel sneller kan drogen. Dit levert veel voordelen op omdat je eerder je vloer, ongeacht welk type, kunt plaatsen en dus vooruit kunt lopen op de planning.

Admin · 225 views · Leave a comment

Jun/26/2014 

Je bent bezig met de laatste fase van een renovatie of de nieuwbouw van een huis. Het einde is er bijna. Toch zijn er nog een hoop taken op de lijst die afgewerkt moeten worden. Maar voordat je deze taken kunt uitvoeren ,zou eerst de chape moeten drogen.Chape drogen lastig in te plannen


Het laten drogen van chape is lastig in te plannen. Dit is vervelend want je wilt een tijdstip doorgeven aan de tegelzetter of vloerlegger zodat je verder kunt naar de volgende taak op de lijst. Het is zeker en vast dan vervelend dat je voor een langere periode komt stil te staan.


Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat een laag chape van 5cm ,per cm zeker een week droogtijd nodig is. Is de laag die aangebracht is nog dikker, dan kun je voor elke cm dikker dan 5 cm uitgaan van een droogtijd ontvochtiger huren van twee weken. Chape drogen duurt nu eenmaal lang.


Waarom is het belangrijk om chape te laten drogen?


Afgaande van de bovenstaande informatie kun je er dus op rekenen dat het een aantal weken gaat duren voordat je verder kunt met de vloer. De chape moet namelijk eerst helemaal opgedroogd zijn.


Chape drogen is één van de belangrijkste stappen in de laatste fases van een bouwproject. Wanneer de chape niet geheel is opgedroogd, bevindt er zich nog vocht in de ondervloer. Wanneer de temperatuur stijgt, zal dit vocht omhoog trekken. Wanneer de vloer dan eenmaal gelegd is, zorgt dit vocht dat de vloer krom trekt.


De droging van chape versnellen


Als je je eenmaal in de laatste fase van het project bevindt, dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Je haasten is zelden goed, maar gelukkig is er voor chape drogen een oplossing die de droogtijd kan verkorten.


Op het eerste gezicht zou het plaatsen van een straalkachel of een gaskanon een goede optie zijn. In de praktijk levert deze oplossing juist meer problemen dan voordeel op. Door de onregelmatige verdamping die ontstaat bij het inzetten van deze apparaten kunnen er barsten in de chape ontstaan.


Een beter manier is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger condenseert: dit betekent dat deze droger deeltjes vocht in de lucht opzuigt en in plaats daarvan droge lucht uitstoot. Het resultaat is dat de chape geleidelijk aan hydrateert. Dit resulteert in het sneller drogen van de chape zonder dat er barsten ontstaan!
Admin · 150 views · Leave a comment

Jun/17/2014 

Bij de verbouwing of bouw van een huis of ander gebouw kan de droging versneld worden op 2 manieren ,die in combinatie de droogtijd nog versnelleren.


De ventilator aanzetten


De eerste manier is door het plaatsen van een krachtige ventilator. Hiermee is het mogelijk de ontvochtigingscapaciteit met 50% te laten toenemen. Want door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats waardoor er een versnelling in het droogproces optreedt. Daarbij is het zeker nodig ,dat de ventilatoren niet rechtstreeks op de muren en/of plafonds blazen. Het is uiterst belangrijk dat men deze steeds langs de oppervlakten laat blazen.


Verwarmingstoestel installeren


De 2de manier is door het plaatsen van een verwarmingstoestel,het liefst in aanvulling op de ventilator.


De reden hiervoor is dat bij een temperatuur tussen 0 °C en 7 °C de bouwmaterialen weinig vocht afgeven en in die situatie de bouwdroger niet effectief zijn werk kan doen. Want het is aangegeven hoe hoger de temperatuur in een gebouw ,hoe meer vocht de muren zullen afgeven. Zeker in de wintermaanden is het advies voor een versnelling van het bouwdroogproces continue bij te verwarmen. Hiervoor zijn verwarmigstoestellen bij de gespecialiseerde bouwdroogleverancier verkrijgbaar,die zijn speciaal ontwikkeld voor bouwdroging


Admin · 74 views · Leave a comment

Jun/07/2014 

Zoals in tip nummer 1 al is aangegeven, is het voor een snelle droging zaak dat een combinatie van bouwdrogers en bouwkachels danwel heaters wordt ingezet om de lucht in het gebouw op een dusdanige temperatuur te brengen dat het vocht goed vrijkomt en kan worden opgelost.


De ideale temperatuur om te drogen ligt rond de 20 graden. Daarbij geldt natuurlijk hoe warmer het in het bouwdroger gebouw is ,hoe sneller het vocht zal verdampen. Een professioneel verhuurbedrijf zoals bouwdrogers kan u tevens adviseren over een aan uw gebouw aangepast verwarmingsapparaat.


zoals ook in bouw drrog tip nummer 1 is vermeld, verdampt er bij koude temperaturen ,namelijk onder de grens van 7 graden ,nauwelijks meer bouwvocht uit bouwmaterialen. Dus in koude ruimte een bouwdroger zetten heeft nauwlijks zin.


Kortom, zorg dat de binnentemperatuur in de bouwruimten rond de 20° Celcius ligt voor een optimaal resultaat. En voorkom ten allen tijde dat de temperatuur onder de 7°Celcius zakt.


Admin · 191 views · Leave a comment