Calendar

July 2014
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Jun 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitors: 2

rss Syndication

Posts sent in: July 2014

Jul/12/2014 

Tijdens de laatste fase van de bouw, de afbouw, komt een hoop stress. Er is nog een hoop te doen voordat een woning afgeleverd of er ingetrokken kan worden. Daarom is het vervelend dat juist in deze fase er veel gewacht moet worden voordat een bepaald deel van de woning weer opgedroogd is. Sneller bouwdrogen is in dit geval een goede uitkomst.Sneller bouwdrogen scheelt in de planning


De planning van de aannemer of van jou als eigenaar van de woning kan al snel in de soep lopen omdat je weken moet wachten voor dat iets droog is. Alleen al bij het leggen van een vloer zul je meerdere malen moeten wachten.


Zou het niet fijn zijn als het versnellen droogproces hierbij een handje kan helpen? Tijdens de laatste fase komt er namelijk veel vocht vrij waardoor het droogproces per onderdeel meerdere weken in beslag kan nemen.


De eerste stap is het plaatsen van een bouwdroger. Maar soms gaat dat niet snel genoeg. Wat is nog gunstiger met sneller bouwdrogen in het achterhoofd?


Versnellen droogproces: bouwdroger en ventilator,gouden combinatie


Als je met een strakke planning zit, dan is de truc om naast een bouwdroger een ventilator te plaatsen. Deze ventilator versterkt de vochtopnemende kwaliteiten van de bouwdroger met ong. 30%.


De ventialor zorgt voor een sterkere luchtstroom. Hierdoor kunnen watermoleculen sneller verdampen. Daarbij is het wel belangrijk dat de ventilatoren zo gericht staan dat deze langs het oppervlak blazen. Het blazen op het oppervlak zelf zorgt namelijk niet voor het sneller bouwdrogen.


Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebouw verwarmd wordt. Bij een te lage temperatuur komt er geen vocht vrij. Bij een kamertemperatuur van tussen de 20 en 25 C° zal de kamer veel meer vocht afgeven wat voor het versnellen droogproces gunstig is.


Admin · 38 views · Leave a comment

Jul/09/2014 

Wanneer er brandschade in je woning is ontstaan, dan heb je een behoorlijke klus om je woning weer op orde te krijgen. Ook wanneer de brand eenmaal geblust is, blijft er de mogelijkheid bestaan dat je woning blijvende schade oploopt. Daarom is het ten zeerste aangeraden om me teen bouwdroger brandschade te niet te doen.Welke schade kan na brandschade ontstaan


Zelfs als de brand geblust is, is er een grote kans dat je woning nog niet gevrijwaard is van schade. Na een brandje in het huis verandert namelijk de samenstelling van de lucht aanzienlijk. Deze samenstelling van de lucht heeft weer gevolgen voor de rest van het huis.


Allereerst neemt na het ontstaan van een brand de luchtvochtigheid sterk toe. De brandweer blaast namelijk door te blussen een hoop vocht in de lucht welke na afloop aanwezig blijft en schimmels kan veroorzaken.


Dat is niet het enige. Door een brand komt er ook zoutzuurdamp in de lucht. Deze damp kan gaan reageren met metalen oppervlakken zoals dat van de wasmachine waardoor corrosie kan ontstaan. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen om met een bouwdroger brandschade te voorkomen.


Met een bouwdroger brandschade voorkomen niet prijzig


Het huren van een bouwdroger hoeft niet duur te zijn. Wanneer je na brand- of waterschade een bouwdroger huurt, kun je de huurkosten declareren bij je brandverzekering.


Als je dus slachtoffer bent van een brand in huis, twijfel dan niet om verdere schade te voorkomen om via een bouwdroger brandschade verder te verhelpen.
Admin · 174 views · Leave a comment

Jul/06/2014 

Waterschade is een nachtmerrie voor zowel oude als nieuwe huis bezitters. De gevolgen van waterschade veroorzaakt door bijv. slechte isolatie of een lekkage kunnen behoorlijk uitlopen. Daarom is het belangrijk hulp in te schakelen bij waterschade. Door zelf tevergeefs het probleem proberen op te lossen kan het namelijk alleen maar erger worden.Wanneer je echter een professional inschakelt, dan zullen zij je advies geven hoe je het beste om kunt gaan met waterschade. Bovendien helpt een professional je niet alleen met het oplossen van de oorzaak van waterschade maar ook met de gevolgen ervan.


Met een bouwdroger waterschade verhelpen


Een van de gevolgen van waterschade is een hoog vochtgehalte in het huis. Hierdoor kunnen schimmels ontstaan die de constructie van jouw woning aantasten.


Een uitstekende manier om het vochtgehalte terug te brengen is door met een bouwdroger waterschade te verhelpen door deze rechtstreeks uit de lucht op de zuigen. Hierdoor zal de lucht minder vochtig worden waardoor vocht uit de omgeving wordt aangetrokken.


Het resultaat is dat waterschade vele malen sneller opdroogt. Deze methode is niet alleen handig voor hulp bij waterschade maar kan ook worden gebruikt in het geval van brand of overstroming.


Bouwdroger waterschade is verzekerd


Bang dat hulp inschakelen bij waterschade veel geld gaat kosten? Het huren van een bouwdroger wordt bij water- en brandschade gedekt door jouw verzekering. Neem dus nog vandaag contact op om met een bouwdroger waterschade te verhelpen.Admin · 74 views · Leave a comment

Jul/04/2014 

Een vochtprobleem oplossing zoeken heeft voor iedere huiseigenaar met een vochtprobleem een hoge prioriteit. Vocht in een woning kan voor een hoop ellende zorgen: schimmelvorming, waterschade en nog veel meer. Dit alles leidt er toe dat de constructie van je huis minder stabiel wordt en heeft waardevermindering van het huis tot gevolg.vochtproblemen oplossing zoeken; waar beginnen?


Wil je dit fiasco voorkomen, dan komt een vochtproblemen oplossing goed van pas. Maar waar is deze oplossing te vinden?


Vocht in de woning kan op meerdere manieren ontstaan. Een lekkage is de meest voor de hand liggende reden en in dit geval zul je eerst de lekkage moeten opsporen en verhelpen voordat je het vochtgehalte in je huis kunt reduceren.


Een andere veel voorkomende reden voor teveel vocht in huis is het gebrek aan goede isolatie. Ga na of alle muren wel goed geïsoleerd zijn.


Vochtprobleem oplossing gevonden; wat nu?


Als je eenmaal de vochtproblemen oplossing hebt gevonden en toegepast, zul je echter het vocht dat nu in de woning aanwezig is, moeten opdrogen. Vocht in de lucht trekt zich namelijk in alle onderdelen van een woning.


De beste manier om dit te doen is het inzetten van een bouwdroger. Deze haalt vocht uit de lucht waardoor meer vocht uit de woning onttrokken kan worden.Admin · 94 views · Leave a comment

Jul/03/2014 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat er teveel vocht verzameld in een woning. Schimmel is een hardnekking probleem en het zoeken en vinden van een geschikte schimmelvlekken oplossing kost tijd, geld en een hoop frustatie. Je kunt daarom het beste schimmelvlekken verhelpen door deze van te voren te voorkomen.Waarom schimmelvlekken verhelpen?


De meest efficiënte schimmelvlekken oplossing is dus het ontstaan van vocht in de muur, vloer en andere bouwmaterialen te voorkomen. De vraag is echter hoe je vocht van deze bouwmaterialen kunt onttrekken. Hierbij speelt de gehalte aan vocht in de lucht van een woning of ruimte een grote rol.


Wanneer een ruimte veel vocht bevat, dan zal er namelijk weinig tot geen vocht van de bouwmaterialen onttrokken worden. Er zal dus vocht in de muren en in de vloer blijven met alle gevolgen van dien. Door de aanwezigheid van vocht krijgen schimmels de kans om zich te ontwikkelen. Omdat schimmels er niet appetijtelijk uitzien en bovendien de constructie van het huis aantasten, is schimmelvlekken verhelpen dan ook ten zeerste aan te raden.


De oplossing tegen schimmelvlekken : een bouwdroger


Het tegenovergestelde van bovenstaande is ook waar: als er minder vocht in de lucht zit, dan zal de lucht meer vocht uit de omgeving, en dus bouwmaterialen als chape en verf, onttrekken. Dit is een groot voordeel omdat het anders erg lastig is om vocht uit deze materialen te verwijderen.


Als je er rekening mee houdt dat een gemiddelde woning na oplevering nog zo'n 5.000 liter vocht bevat door de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de fase voor de afwerking van de woning, dan kun je voorstellen dat nieuwe huiseigenaren mogelijk voor een probleem komen te staan.


Een bouwdroger is in dit geval de ideale schimmelvlekken oplossing. Door vocht uit de lucht te onttrekken met de bouwdroger, zal er meer vocht uit het plaster- en chapewerk vrijkomen om dit tekort aan te vullen. Hierdoor krijgt schimmel geen kans en kun je dus schimmelvlekken verhelpen.


Het resultaat is dat je met een gerust hart kunt beginnen met de afwerking van een huis, of, als dit al gedaan is, je geen zorgen hoeft te maken over schimmels.
Admin · 226 views · Leave a comment

Previous page  1, 2