Calendar

December 2015
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Sep 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Posts sent on: 2001-01-01

Jul/04/2014 

Een vochtprobleem oplossing zoeken heeft voor iedere huiseigenaar met een vochtprobleem een hoge prioriteit. Vocht in een woning kan voor een hoop ellende zorgen: schimmelvorming, waterschade en nog veel meer. Dit alles leidt er toe dat de constructie van je huis minder stabiel wordt en heeft waardevermindering van het huis tot gevolg.vochtproblemen oplossing zoeken; waar beginnen?


Wil je dit fiasco voorkomen, dan komt een vochtproblemen oplossing goed van pas. Maar waar is deze oplossing te vinden?


Vocht in de woning kan op meerdere manieren ontstaan. Een lekkage is de meest voor de hand liggende reden en in dit geval zul je eerst de lekkage moeten opsporen en verhelpen voordat je het vochtgehalte in je huis kunt reduceren.


Een andere veel voorkomende reden voor teveel vocht in huis is het gebrek aan goede isolatie. Ga na of alle muren wel goed geïsoleerd zijn.


Vochtprobleem oplossing gevonden; wat nu?


Als je eenmaal de vochtproblemen oplossing hebt gevonden en toegepast, zul je echter het vocht dat nu in de woning aanwezig is, moeten opdrogen. Vocht in de lucht trekt zich namelijk in alle onderdelen van een woning.


De beste manier om dit te doen is het inzetten van een bouwdroger. Deze haalt vocht uit de lucht waardoor meer vocht uit de woning onttrokken kan worden.Admin · 96 views · Leave a comment

Jul/03/2014 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat er teveel vocht verzameld in een woning. Schimmel is een hardnekking probleem en het zoeken en vinden van een geschikte schimmelvlekken oplossing kost tijd, geld en een hoop frustatie. Je kunt daarom het beste schimmelvlekken verhelpen door deze van te voren te voorkomen.Waarom schimmelvlekken verhelpen?


De meest efficiënte schimmelvlekken oplossing is dus het ontstaan van vocht in de muur, vloer en andere bouwmaterialen te voorkomen. De vraag is echter hoe je vocht van deze bouwmaterialen kunt onttrekken. Hierbij speelt de gehalte aan vocht in de lucht van een woning of ruimte een grote rol.


Wanneer een ruimte veel vocht bevat, dan zal er namelijk weinig tot geen vocht van de bouwmaterialen onttrokken worden. Er zal dus vocht in de muren en in de vloer blijven met alle gevolgen van dien. Door de aanwezigheid van vocht krijgen schimmels de kans om zich te ontwikkelen. Omdat schimmels er niet appetijtelijk uitzien en bovendien de constructie van het huis aantasten, is schimmelvlekken verhelpen dan ook ten zeerste aan te raden.


De oplossing tegen schimmelvlekken : een bouwdroger


Het tegenovergestelde van bovenstaande is ook waar: als er minder vocht in de lucht zit, dan zal de lucht meer vocht uit de omgeving, en dus bouwmaterialen als chape en verf, onttrekken. Dit is een groot voordeel omdat het anders erg lastig is om vocht uit deze materialen te verwijderen.


Als je er rekening mee houdt dat een gemiddelde woning na oplevering nog zo'n 5.000 liter vocht bevat door de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de fase voor de afwerking van de woning, dan kun je voorstellen dat nieuwe huiseigenaren mogelijk voor een probleem komen te staan.


Een bouwdroger is in dit geval de ideale schimmelvlekken oplossing. Door vocht uit de lucht te onttrekken met de bouwdroger, zal er meer vocht uit het plaster- en chapewerk vrijkomen om dit tekort aan te vullen. Hierdoor krijgt schimmel geen kans en kun je dus schimmelvlekken verhelpen.


Het resultaat is dat je met een gerust hart kunt beginnen met de afwerking van een huis, of, als dit al gedaan is, je geen zorgen hoeft te maken over schimmels.
Admin · 232 views · Leave a comment

Jun/29/2014 

Voordat je een vloer legt, zul je eerst een soort van ondergrond moeten aanleggen. Leggen van een ondergrond wordt ook wel chape genoemd. Het is van uiterst belang dat dit op de juist manier word gedaan. Zo niet, dan kan dit beschadiging van de vloer leiden. Chape werken drogen is dan ook noodzakelijk!Hoe lang de chape werken drogen, is voor een groot deel afhankelijk van wat voor vloer je gaat aanleggen. Bij een tegelvloer duurt het chape werken drogen minder lang dan in het geval van een parket- of laminaatvloer. De dikte van een chape laag is afhankelijk van het type vloer dat deze laag moet dragen. Een chape laag moet minimaal 5 cm dik zijn om een vloer te kunnen dragen. In de praktijk worden de meeste chape lagen tussen de 9 - 10 cm dik gesmeerd.
Zoals eerder in het artikel al is aangegeven is het drogen van chape essentieel voor het behoud van de vloer. De volgende vuistregel is van toepassing: voor iedere 1 cm chape die u aanlegt, Zal je uit moeten gaan van zeven tot tien dagen droogtijd. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden.


Toch kun je het tijd dat het kost voor chape werken drogen deels verkorten. De droogtijd hangt ook voor een groot deel af van de samenstelling van de chape. Door de juiste balans van zand, cement en water te mengen, kun je de droogtijd verkorten en heb je bovendien een betere constructie.


Een andere oplossing voor chape werken drogen is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger zuigt het vocht uit de lucht, waardoor de omgeving minder vochtig is. Het resultaat hiervan is dat de chape veel sneller kan drogen. Dit levert veel voordelen op omdat je eerder je vloer, ongeacht welk type, kunt plaatsen en dus vooruit kunt lopen op de planning.

Admin · 225 views · Leave a comment

Jun/26/2014 

Je bent bezig met de laatste fase van een renovatie of de nieuwbouw van een huis. Het einde is er bijna. Toch zijn er nog een hoop taken op de lijst die afgewerkt moeten worden. Maar voordat je deze taken kunt uitvoeren ,zou eerst de chape moeten drogen.Chape drogen lastig in te plannen


Het laten drogen van chape is lastig in te plannen. Dit is vervelend want je wilt een tijdstip doorgeven aan de tegelzetter of vloerlegger zodat je verder kunt naar de volgende taak op de lijst. Het is zeker en vast dan vervelend dat je voor een langere periode komt stil te staan.


Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat een laag chape van 5cm ,per cm zeker een week droogtijd nodig is. Is de laag die aangebracht is nog dikker, dan kun je voor elke cm dikker dan 5 cm uitgaan van een droogtijd ontvochtiger huren van twee weken. Chape drogen duurt nu eenmaal lang.


Waarom is het belangrijk om chape te laten drogen?


Afgaande van de bovenstaande informatie kun je er dus op rekenen dat het een aantal weken gaat duren voordat je verder kunt met de vloer. De chape moet namelijk eerst helemaal opgedroogd zijn.


Chape drogen is één van de belangrijkste stappen in de laatste fases van een bouwproject. Wanneer de chape niet geheel is opgedroogd, bevindt er zich nog vocht in de ondervloer. Wanneer de temperatuur stijgt, zal dit vocht omhoog trekken. Wanneer de vloer dan eenmaal gelegd is, zorgt dit vocht dat de vloer krom trekt.


De droging van chape versnellen


Als je je eenmaal in de laatste fase van het project bevindt, dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Je haasten is zelden goed, maar gelukkig is er voor chape drogen een oplossing die de droogtijd kan verkorten.


Op het eerste gezicht zou het plaatsen van een straalkachel of een gaskanon een goede optie zijn. In de praktijk levert deze oplossing juist meer problemen dan voordeel op. Door de onregelmatige verdamping die ontstaat bij het inzetten van deze apparaten kunnen er barsten in de chape ontstaan.


Een beter manier is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger condenseert: dit betekent dat deze droger deeltjes vocht in de lucht opzuigt en in plaats daarvan droge lucht uitstoot. Het resultaat is dat de chape geleidelijk aan hydrateert. Dit resulteert in het sneller drogen van de chape zonder dat er barsten ontstaan!
Admin · 150 views · Leave a comment

Jun/17/2014 

Bij de verbouwing of bouw van een huis of ander gebouw kan de droging versneld worden op 2 manieren ,die in combinatie de droogtijd nog versnelleren.


De ventilator aanzetten


De eerste manier is door het plaatsen van een krachtige ventilator. Hiermee is het mogelijk de ontvochtigingscapaciteit met 50% te laten toenemen. Want door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats waardoor er een versnelling in het droogproces optreedt. Daarbij is het zeker nodig ,dat de ventilatoren niet rechtstreeks op de muren en/of plafonds blazen. Het is uiterst belangrijk dat men deze steeds langs de oppervlakten laat blazen.


Verwarmingstoestel installeren


De 2de manier is door het plaatsen van een verwarmingstoestel,het liefst in aanvulling op de ventilator.


De reden hiervoor is dat bij een temperatuur tussen 0 °C en 7 °C de bouwmaterialen weinig vocht afgeven en in die situatie de bouwdroger niet effectief zijn werk kan doen. Want het is aangegeven hoe hoger de temperatuur in een gebouw ,hoe meer vocht de muren zullen afgeven. Zeker in de wintermaanden is het advies voor een versnelling van het bouwdroogproces continue bij te verwarmen. Hiervoor zijn verwarmigstoestellen bij de gespecialiseerde bouwdroogleverancier verkrijgbaar,die zijn speciaal ontwikkeld voor bouwdroging


Admin · 74 views · Leave a comment

Previous page  1, 2, 3, 4, 5  Next page