Calendar

December 2015
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Sep 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Posts sent on: 2001-01-01

Jul/31/2014 

Het is niet nuttig om meer bouwdrogers te plaatsen om een ruimte of huis sneller te drogen. Dit heeft te maken met de interne werking van de bouwdroger. Onze bouwdroger tip is dan ook om niet klakkeloos extra bouwdrogers te plaatsen.Een bouwdroger onttrekt namelijk op natuurlijke wijze vocht uit de lucht. Als er meer vocht in de lucht is, zal de bouwdroger meer vocht kunnen onttrekken. De snelheid wordt dus voornamelijk bepaald door het vochtgehalte van de lucht.


bouwdrogers

Je kunt echter de bestaande bouwdrogers wel efficiënter laten werken door te zorgen voor extra ventilatie (betere circulatie van lucht) en het plaatsen van een verwarming (hoge temperatuur zorgt ervoor dat meer vocht opgenomen kan worden).


lochtontvochtiger hurenAls je dus al van te voren hebt bepaald hoeveel bouwdrogers je nodig hebt voor het gehele oppervlak, zal het plaatsen van extra bouwdrogers geen invloed hebben. Met deze bouwdroger tip kun je dus een hoop geld besparen.

Admin · 79 views · Leave a comment

Jul/30/2014 

Veel mensen zijn onder de veronderstelling dat een bouwdroger huren enkel de moeite waard is tijdens het renoveren of bouwen van een huis. Niets is minder waar.


Ook nadat een huis of een pand is afgeleverd, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Een bouwdroger huren is dan ook op ieder moment een reële mogelijkheid.Voorbeeldschets


Dat een bouwdroger huren ook buiten een renovatie of buiten nieuwbouw nodig kan zijn, kwam een producent van suikerproducten snel achter. In de industriehal waar het suikerwerk werd geproduceerd, constateerde men soms een hoge luchtvochtigheidsgraad. Na onderzoek vond men een correlatie tussen het vastlopen van de machines en veel vocht in de lucht.


Omdat het niet mogelijk was de industriehal geheel af te sluiten en dus vocht in de lucht te voorkomen, koos men ervoor om een vaste bouwdroger op locatie te installeren. Deze neemt vocht uit lucht op zodat de machines niet meer vastlopen.


Een bouwdroger huren biedt vaak uitkomst


Een bouwdroger huren biedt dus, zoals dit bovenstaande voorbeeld opnieuw aantoont, de oplossing voor vochtproblemen, of het nu om je eigen huis gaat of een fabriekshal. Vochtproblemen kunnen overal ontstaan. Wanneer je een tijdelijke oplossing zoekt, kun je ook een mobiele bouwdroger huren.


Een energiedrankenfabrikant kampte met ernstige productieproblemen. Door een te hoge luchtvochtigheid op bepaalde dagen, nam de suiker teveel vocht op en begon het te klitten. De productie liep daardoor geregeld vast.


.
Admin · 91 views · Leave a comment

Jul/29/2014 

Vochtproblemen verhelpen zou een hogere prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren dan in de praktijk vaak het geval is. Een inwoner uit de provincie Oost Vlaanderen kwam daar zelf op een nare manier achter. Door te laat naar de juiste vochtproblemen oplossingen te zoeken, is de keldervloer geruïneerd. Een schadepost van een duizenden euro's.Hoe kun je deze vochtproblemen verhelpen?


Hoe kun je deze vochtproblemen verhelpen? Laten we de situatie eerst even onder de loep nemen.


Het huis van de familie uit Ninove is volledig onderkelderd (100 vierkante meter met diverse ruimtes). De vloer van deze kelder is echter zeer dun en bovendien slecht afgewerkt. Deze vloer is een gemakkelijk prooi voor vocht.


In Oost Vlaanderen, zeker rondom de dender, kan het soms flink regenen. Het regenwater trekt de grond in. Het grondwater komt, door middel van scheurtjes in de vloer, weer naar boven. De heer des huizes had een dompelpomp in de kelder gezet om zo het water weg te pompen. Er zijn echter betere vochtproblemen oplossingen.


Welke vochtproblemen oplossing is wel geschikt?


De inwoner heeft de klassieke fout gemaakt door te stellen dat door het wegpompen van het grondwater het probleem wordt opgelost. Door de lekkende keldervloer is het vochtgehalte in lucht echter sterk toegenomen. Het resultaat is dat vocht in de muren trekt en dat de vloer bovendien vocht blijft vasthouden.


Als de man naast een dompelpomp ook een vaste bouwdroger had geplaatst, zou de vocht uit de lucht getrokken worden waardoor vocht geen kans krijgt om zich in de muren en in de vloeren te trekkenAdmin · 49 views · Leave a comment

Jul/22/2014 Het maakt niet uit hoeveel maatregelen je neemt tegen het waterdicht maken van je kelder, het ongeluk zit in een klein hoekje. Daar kwam onlangs een inwoner uit Sappemeer achter. Het kleine dorp in de provincie Groningen werd getroffen door een lichte aardbeving met minder lichte gevolgen. Er ontstond een kelder vochtprobleem van groot formaat.Kelder drogen: hoe het niet moet


Door het seismisch geweld was er een leiding open gesprongen waardoor de kelder onder water kwam te staan. Omdat de inwoner destijds op vakantie was, kwam hij pas na een week achter dat lochtontvochtiger huren zijn kelder blank stond. Bij het lokale bouwcentrum huurde de inwoner een waterstofzuiger om het water op te zuigen en er werd een loodgieter ingeschakeld om het lek te dichten.


Het kelder vochtprobleem was echter met deze stappen niet opgelost. Door de lekkage was vocht in de vloer en in de muren getrokken. Na een aantal maanden ontstond er schimmelvorming en begon de kelder niet al te fris te ruiken. Uit een analyse van een aannemer blijkt dat de kelder uitgebroken moet worden en de vloer vervangen moet worden. De inwoner kan dit niet ophoesten en de kelder wordt onbewoonbaar verklaard.


Kelder drogen: hoe het wel moet


Dit kelder vochtprobleem had voorkomen kunnen worden als de inwoner meteen na het opzuigen van het water een mobiele bouwdroger in de kelder had geplaatst. Deze trekt het vocht uit de lucht weg waardoor de lucht vocht uit de muur en uit de vloer opneemt. Zo krijgt schimmelvorming geen kans!


Admin · 83 views · Leave a comment

Jul/15/2014 

Een bouwdroger is een prima manier om vochtproblemen tijdens en na de afbouw op te lossen. Omdat bouwmaterialen veelal met water worden gemengd, blijft er na afloop altijd veel vocht achter. Wanneer er geen actie ondernomen wordt, zal dit vocht op den duur voor problemen zorgen.Maar vanaf wanneer kun je een bouwdroger in jouw woning plaatsen? Timing is in dit geval zeker van belang. Je moet de bouwdroger niet te laat in de ruimte plaatsen maar ook zeker niet te vroeg.


Waarmee moet je rekening houden met het plaatsen van een bouwdroger


Voordat je een bouwdroger plaatst, is het belangrijk dat je de ruimte op een aantal zaken controleert.


- De ruimte moet goed afgesloten zijn zodat buitenlucht niet door middel van de wind met de binnenlucht kan mengen


- De ruimte moet vorstvrij zijn zodat er niet extra vocht ontstaat


- De plasterwerkzaamheden zijn minimaal 24 uur geleden afgerond


- De chapewerkzaamheden zijn minimaal 7 dagen geleden afgerond


In sommige gevallen is er sprake van een uitzondering. Zo zul je indien de muren te vochtig zijn om te stuken van te voren al een bouwdroger moeten inzetten
Waarom een bouwdroger na de plaster- en chapewerkzaamheden inzetten


Waarom is het ideale moment voor de bouwdroger na de plaster- en chapewerkzaamheden? Dat is eenvoudig te verklaren. Beide werkzaamheden zorgen namelijk voor veel vocht in de ruimte en door minimaal 24 uur en, in het geval van chapewerkzaamheden, 7 dagen te wachten, krijgen beide de kans om voor een deel op natuurlijke wijze te drogen.


Door deze aanpak loop je niet achter op schema en voorkom je barsten en scheuren in de muur en in de vloer.


Admin · 96 views · Leave a comment

Previous page  1, 2, 3, 4, 5  Next page