Calendar

August 2017
SunMonTueWedThuFriSat
 << < > >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Jun/26/2014 - 06:20:39 pm

Hoe droog je sneller je pleisterwerk





Je bent bezig met de laatste fase van een renovatie of de nieuwbouw van een huis. Het einde is er bijna. Toch zijn er nog een hoop taken op de lijst die afgewerkt moeten worden. Maar voordat je deze taken kunt uitvoeren ,zou eerst de chape moeten drogen.Chape drogen lastig in te plannen


Het laten drogen van chape is lastig in te plannen. Dit is vervelend want je wilt een tijdstip doorgeven aan de tegelzetter of vloerlegger zodat je verder kunt naar de volgende taak op de lijst. Het is zeker en vast dan vervelend dat je voor een langere periode komt stil te staan.


Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat een laag chape van 5cm ,per cm zeker een week droogtijd nodig is. Is de laag die aangebracht is nog dikker, dan kun je voor elke cm dikker dan 5 cm uitgaan van een droogtijd ontvochtiger huren van twee weken. Chape drogen duurt nu eenmaal lang.


Waarom is het belangrijk om chape te laten drogen?


Afgaande van de bovenstaande informatie kun je er dus op rekenen dat het een aantal weken gaat duren voordat je verder kunt met de vloer. De chape moet namelijk eerst helemaal opgedroogd zijn.


Chape drogen is één van de belangrijkste stappen in de laatste fases van een bouwproject. Wanneer de chape niet geheel is opgedroogd, bevindt er zich nog vocht in de ondervloer. Wanneer de temperatuur stijgt, zal dit vocht omhoog trekken. Wanneer de vloer dan eenmaal gelegd is, zorgt dit vocht dat de vloer krom trekt.


De droging van chape versnellen


Als je je eenmaal in de laatste fase van het project bevindt, dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Je haasten is zelden goed, maar gelukkig is er voor chape drogen een oplossing die de droogtijd kan verkorten.


Op het eerste gezicht zou het plaatsen van een straalkachel of een gaskanon een goede optie zijn. In de praktijk levert deze oplossing juist meer problemen dan voordeel op. Door de onregelmatige verdamping die ontstaat bij het inzetten van deze apparaten kunnen er barsten in de chape ontstaan.


Een beter manier is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger condenseert: dit betekent dat deze droger deeltjes vocht in de lucht opzuigt en in plaats daarvan droge lucht uitstoot. Het resultaat is dat de chape geleidelijk aan hydrateert. Dit resulteert in het sneller drogen van de chape zonder dat er barsten ontstaan!
Admin · 147 views · Leave a comment

Permanent link to full entry

http://bouwdroog.sosblogs.com/The-first-blog-b1/Hoe-droog-je-sneller-je-pleisterwerk-b1-p5.htm

Comments

No Comment for this post yet...


Leave a comment

New feedback status: Published





Your URL will be displayed.


Please enter the code written in the picture.


Comment text

Options
   (Set cookies for name, e-mail and url)