Calendar

August 2017
SunMonTueWedThuFriSat
 << < > >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Jun/29/2014 - 01:28:33 pm

Hoe krijg ik een beter resultaat bij chape werken

Voordat je een vloer legt, zul je eerst een soort van ondergrond moeten aanleggen. Leggen van een ondergrond wordt ook wel chape genoemd. Het is van uiterst belang dat dit op de juist manier word gedaan. Zo niet, dan kan dit beschadiging van de vloer leiden. Chape werken drogen is dan ook noodzakelijk!Hoe lang de chape werken drogen, is voor een groot deel afhankelijk van wat voor vloer je gaat aanleggen. Bij een tegelvloer duurt het chape werken drogen minder lang dan in het geval van een parket- of laminaatvloer. De dikte van een chape laag is afhankelijk van het type vloer dat deze laag moet dragen. Een chape laag moet minimaal 5 cm dik zijn om een vloer te kunnen dragen. In de praktijk worden de meeste chape lagen tussen de 9 - 10 cm dik gesmeerd.
Zoals eerder in het artikel al is aangegeven is het drogen van chape essentieel voor het behoud van de vloer. De volgende vuistregel is van toepassing: voor iedere 1 cm chape die u aanlegt, Zal je uit moeten gaan van zeven tot tien dagen droogtijd. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden.


Toch kun je het tijd dat het kost voor chape werken drogen deels verkorten. De droogtijd hangt ook voor een groot deel af van de samenstelling van de chape. Door de juiste balans van zand, cement en water te mengen, kun je de droogtijd verkorten en heb je bovendien een betere constructie.


Een andere oplossing voor chape werken drogen is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger zuigt het vocht uit de lucht, waardoor de omgeving minder vochtig is. Het resultaat hiervan is dat de chape veel sneller kan drogen. Dit levert veel voordelen op omdat je eerder je vloer, ongeacht welk type, kunt plaatsen en dus vooruit kunt lopen op de planning.

Admin · 221 views · Leave a comment

Permanent link to full entry

http://bouwdroog.sosblogs.com/The-first-blog-b1/Hoe-krijg-ik-een-beter-resultaat-bij-chape-werken-b1-p6.htm

Comments

No Comment for this post yet...


Leave a comment

New feedback status: Published

Your URL will be displayed.


Please enter the code written in the picture.


Comment text

Options
   (Set cookies for name, e-mail and url)